0

Valós otthoni munka – létezik?

Sokan vannak olyanok, akik például egészségügyi állapotukból kifolyólag nem tudnak teljes munkaidőben dolgozni, mások pedig csak egy kis jövedelem kiegészítést szeretnének.

Sokan úgy tartják, hogy az otthoni munkák átverések, mert volt néhány rossz tapasztalatuk. Valóban nem egyszerű kiszűrni a rengeteg álláshirdetés közül azokat, amelyek valódiak. Nem baj, ha gyanakszunk, amikor könnyű munkával ígérnek rengeteg pénzt, ugyanis ilyen nem létezik. A több százezres fizetéseket csak tapasztalattal, szaktudással, képesítéssel lehet csak elérni. Könnyen elképzelhető, hogy a hirdető valamilyen illegális tevékenységbe szeretné az embert belerángatni.

Köteg euro

Köteg euro

Vannak olyan otthoni munkának álcázott hirdetések, ahol pénzt kérnek azért, hogy tájékoztassanak. Ilyenbe soha nem szabad belemenni, hazánkban tilos is munkaközvetítésért pénzt kérni a munkavállalótól. Azért nem az első fizetésből vonják le ezt a pénzt, mert olyan nem lesz. A hirdető az emberek jóhiszeműségéből akar hasznot húzni, és a pénz elutalása után semmiféle munkáról nem tájékoztat, legfeljebb annyit közöl, hogy a megkárosított fél is verjen át hasonló módon embereket.

Valós munka természetesen létezik, bár szaktudáshoz kötött szinte mindegyik, amivel komolyabb pénzeket lehet keresni. Legyen szó fordítóról, informatikai munkákról, magántanárként való munkavégzésről vagy valamilyen vállalkozás kiépítéséről, mindegyik munkavégzéshez szükséges tudás és végzettség. Ne éljük meg kudarcként, ha valamelyik álláshirdetésről kiderül, hogy valójában átverés, ha körültekintően keresünk munkát, nem érhet baj.

 

  
Iktatva: Internetes munka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013