0

Neonomádság – iroda bárhol

Ez az új-keletű, Amerikából származó fogalom laptop és a gyors wifi elterjedésével keletkezett. Neonomádok azok, akik távmunkában dolgoznak, azonban ezt nem otthonról teszik, hanem kávéházról kávéházba vándorolva. Bármikor helyet változtathatnak, csak összepakolják hordozható számítógépüket, jegyzeteiket, és átülnek máshova. Hogy miért jó ez? Lássuk az érveket!

Először is, nem mindenki tud otthonról, nyugodt körülmények között dolgozni. Ha otthon van a család is, kicsi gyerekek pici lakásban, az alvásidő kivételével majdhogynem lehetetlen koncentrálni, még akkor is, ha más foglalkozik éppen velük. Ilyenkor jön jól a “kávéházi nyugalom”, ahol nem ugrál egy kétéves magának figyelmet követelve egyfolytában körülöttünk. Van aki egyszerűen nem szeretne otthonról dolgozni, mert nem elég inspiráló a környezet, nincsen nyüzsgés, változatosság, sem más dolgozó ember. A legtöbben vágyunk a társaságra, még akkor is, ha nem is szólunk egymáshoz, az, hogy vannak körülöttünk, jó érzéssel tölt el.

 

Neonomád

Neonomád

Másoknak a gyakori tárgyalások is a munkájukhoz tartoznak. Két találkozó között azonban felesleges hazautazással tölteni az időt. Miért ne töltenénk ki ezeket az üresjáratokat is munkával, így idő spórolhatunk meg. Végül, vannak azok, akik nem tarják hatékonynak az irodai munkát, mivel az idő jelenős része fecsegéssel, hosszúra nyújt ebéd- és kávészünetekkel telik.

Való igaz, hogy aki hosszabb ideig dolgozik magányosan otthonról, egy idő után bezártnak érezheti magát, ez visszaveheti a munkakedvet is. Az irodabérlés nem olcsó, és mivel már a legtöbb kávézó internetelérést is nyújt, tökéletesen megfelel  a modern távmunkás igényeinek.

 

  
Iktatva: Távmunka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2012