1

Megrendelők keresése az interneten

Aki rendelkezik valami olyan szaktudással, amiért a megrendelők nagyobb összegeket is hajlandóak fizetni, kereshet megbízásokat bizonyos projektek elvégzésére az interneten. Ezek általában alkalmi munkák, azonban könnyen lehet, hogy kölcsönös elégedettség esetén csupán egy hosszútávú együttműködés kezdete. Ráadásul a kapcsolatépítés minden kezdő vállalkozónak jól jön, az ily módon köttetett ismeretségek a későbbiekben még hasznunkra válhatnak.

Hogyan is zajlik a munkakeresés ezen fajtája? Vannak úgynevezett  – külföldi és magyar – gyűjtőoldalak, amelyeken a megbízók díjmentesen hirdethetnek meg bizonyos projekteket. A hirdető adatait, amely az ajánlattételhez szükséges, kisebb összeg befizetése után kaphatjuk meg  (ez úgy szokott megvalósulni, hogy előre feltöltjük egyenlegünket néhány ezer forinttal, vagy néhány dollárral, és ebből minden ajánlattevéskor egy kevés levonódik). A hirdető részletesen leírja, mire van szüksége és mikorra, majd várja az ajánlatokat, melyek közül a neki tetsző ajánlatevőt megbízza a munkával.

Euros egér

Euros egér

Mely szakma képviselőinek ajánlatos belevágni? Legnagyobb a fordítók, programozók, reklámgrafikusok iránti kereslet, azonban semmilyen távmunkás előtt nincs zárva a kapu. Természetesen a legnépszerűbb szakmákban a kínálat is nagy, így könnyen előfordulhat, hogy egy-egy munka megnyeréséért akár másik tíz ajánlattevővel kell versenyeznünk.

Az, hogy sokan válasszák a munkakeresés ezen módját, azt bizonyítja, hogy járható ez az út. A külföldi oldalakon nagy nemzetközi harc folyik a munkák megszerzéséért, és bizony vannak olyan vállalkozók, akik jócskán leviszik az árakat. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekünk is potom áron kell dolgoznunk: az olcsóság helyett mi a minőségre helyezhetjük a hangsúlyt.

  
Iktatva: Munkalehetőség Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Megrendelők keresése az interneten"

  1. Melinda szerint:

    Jo napot kivanok

    Erdekelne a forditoi munka.

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2012