0

Internetes munka kontra hagyományos munkavégzés

Azok, akik internetes munkával keresik meg kenyerüket, vagy annak legalább egy részét, nem győzik hangsúlyozni ennek a munkavégzésnek az előnyeit, és természetesen a hátrányait. Mivel az internetes munka sem egyszerűen fekete vagy fehér, mindkettőből akar bőven. Az, hogy inkább az előnyök, vagy a hátrányok kerekednek-e fölül, általában a munkát végző személy egyéniségétől függ. Az internetes munka azoknak kedvez, akik szeretnek egyedül, főnök és irányítás nélkül dolgozni. Ez elsőre szinte mindenki számára remekül hangzik, azonban azzal is jár, hogy időnket saját magunknak kell beosztanunk, amely az otthoni (vagy kávéházi) környezetben lényegesen nagyobb önfegyelmet igényel, mint egy irodában, ahova egyértelműen azért megyünk be, hogy dolgozzunk.

Aki nehezen tud elszakadni az otthoni teendőktől, nincs egy csendes zug a lakásában, amely mentes a figyelemelterelő, zavaró tényezőktől, inkább ne dolgozzon otthon. Semmi sem rosszabb, mint amikor nem tudjuk teljesíteni a magunk, vagy megbízónk által kitűzött célt, és ráadásul tudjuk, hogy korántsem tettünk meg érte minden tőlünk telhetőt. Kétségkívül az otthon – mivel egyéb más, nem kötelességszerű tevékenységekkel társítjuk fejünkben – sokszor nem olyan inspiráló, és kevésbé ösztönöz hatékony munkára, mint a munkahely.

Pánikoló férfi

Pánikoló férfi

Amennyiben mindezek ellenére sikerül kialakítani saját otthoni munkahelyünket, meg kell küzdenünk a kollégák, így a jó kis munkahelyi beszélgetések és az azonnali segítségkérés hiányával is. Az internetes munka inkább magányos műfaj, előnyére válik ez azoknak, akik a munkahelyi társas kapcsolatokat időpazarlónak tartják, viszont az őrületbe tudja kergetni azokat, akik egy közösen eltöltött ebédszünet után kapnak új erőre, és lendületesebben dolgoznak tovább.

A leírtak alapján mindenki el tudja dönteni magáról, érdemes-e belevágnia az internetes pénzkeresésbe, vagy sem. Egy biztos, aki az ezzel járó önállóságot nehezen viseli, és szüksége van egy, a munkahely által biztosított keretre ahhoz, hogy jól teljesítsen, jobb, ha nem erőlteti magára az otthoni internetes munkát, mert csalódni fog. S ha az ember nem végzi szívesen munkáját, valódi sikereket sem érhet el benne.

  
Iktatva: Internetes munka Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013