1

Internetes munka Excel használatával

A Microsoft Office programcsomag egyik legismertebb programja az Excel. Nagyon sok helyen alkalmazzák, az otthon végezhető internetes munkáknál általában adatrögzítésre használják, de előfordulhat, hogy komplexebb feladatokat várnak el tőlünk, így mindenképpen érdemes ismerni, legalább haladó szinten.

internetes munka

internetes munka

A munka jellemzően annyiból áll, hogy vagy saját magunknak kell különböző honlapokon adatokat kikeresni, és azokat rögzíteni Excelben, vagy egy már meglévő oldalról/programból kell kimenteni az adatokat. Ennek a munkának vannak egyszerűbb részei, ilyen például a sima bevitel a mezőkbe, de kérhetnek ennél komplexebb feladatokat is.

Az Excel nagyon sok mindenre jó, és mindenképpen előnyös, ha minél több funkcióját ismerjük. Gyakran láthatjuk, hogy “Magas szintű Excel ismeret szükséges” szöveget írnak az álláshirdetésbe, ilyenkor el kell gondolkodunk, hogy mennyire is tudjuk komolyan használni a programot. Az egyszerűbb adatbeviteli munkán túl, elképzelhető, hogy használnunk kell különböző statisztikai függvényeket, készítenünk kell diagramokat, egyéb kimutatásokat is. Ha nincs túl nagy ismeretünk az Excellel kapcsolatban, akkor mindenképpen érdemes belevetni magunkat az interneten fellelhető anyagokba.

Úgy is csinálhatjuk, hogy konkrét feladatokra keresünk rá, de megtanulhatjuk az Excel legfontosabb funkcióit, és onnantól már sokkal könnyebb lesz bármilyen feladattal boldogulni. Nem kell félni az Exceltől! Bár eleinte nehézkes lehet bonyolultabb szinten a kezelése, bárki megtanulhatja a használatát. Ha pedig mélyebben ismerjük, akkor sokkal többféle internetes munkát tudunk majd elvállalni.

  
Iktatva: Internetes munka Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Internetes munka Excel használatával"

  1. sa szerint:

    Ez a munka is érdekelne engem. Kérnék szépen visszajelzést.

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013