0

Hatékony otthoni munka

Az otthoni munka gondolata csábító lehet, azonban ne gondoljuk, hogy egyszerű az ebédlőasztal mellől hatékonyan dolgozni. Kétségkívül vannak pozitívumai, például nem kell munkahelyünkre utazni, amivel időt és pénzt takarítunk meg. Azonban ki kell alakítsunk olyan szokásokat, amelyek segítségével ugyanolyan hatékonnyá tesszük az otthoni munkát, mintha egy irodában, munkatársak társaságában dolgoznánk.

Először is készítsünk pontos napirendet, írjuk le egy noteszbe, hogy aznap milyen feladatokat kell feltétlenül ellátnunk. Rendeljünk melléjük időintervallumokat is, ezzel határozzuk meg, hogy körülbelül mennyit szeretnénk foglalkozni az adott dologgal. Fontos, hogy mindezt reálisan tervezzük meg, na akarjunk lehetetlenül sok feladatot bezsúfolni egy napba, mert akkor a nap végén kudarcot fogunk érezni a hiányos teljesítés miatt.

Otthoni munka

Otthoni munka

A munkát kezdjük el, mintha munkahelyen lennénk, illően felöltözve, egy pohár itallal, esetleg harapnivalóval, tollal, jegyzettömbbel az asztalon, hogy ne kelljen percenként felállni valamiért. A felesleges programokat zárjuk be a gépen, ne hagyjuk magunkat elkalandozni a Google és egyéb keresők által. Koncentráljunk egyszerre egy feladatra, majd a következőre és így tovább, ezzel növelheti hatékonyságát, és sikerélményt is nyújt, mikor elkönyvelheti, hogy valamit befejezett.

Ne felejtsen el pihenőket beiktatni, ilyenkor járjon egyet, változtasson helyet. Semmiképpen ne a gép előtt próbálja kipihenni a munka fáradalmait, mert estére úgy fogja érezni, hogy egész nap a gép előtt ült, és megállás nélkül dolgozott, mégsem haladt úgy, ahogy azt eltervezte.

 

 

  
Iktatva: Otthoni munka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2012