1

E-book írása

Bizonyára sokan vannak köztünk olyanok, akik gyermekkorukban írói vagy költői karrierről álmodoztak. Felnőve aztán talán bele sem kezdtek könyvükbe, vagy ha meg is írták azt, az asztalfiók mélyére rejtették, mert úgy gondolják, nincs esélyük több ezer más tehetséggel versengeni a kiadók kegyeiért. A magánkiadás pedig sok pénzbe kerül, és ki tudja, visszajön-e a befektetett összeg.

Azok számára, akik az előző bekezdésben felvázolthoz hasonlóan gondolkodnak, van egy jó hírem: az e-book vásárlása egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Az e-book-ot magyarul elektronikus könyvnek fordíthatnánk, lényegében azt jelenti, hogy maga a könyv nem létezik nyomtatott, papíralapú formában, csupán elektronikusan tekinthető meg. Legnagyobb előnye a  hagyományos könyvekkel szemben az olcsósága, hiszen nincs sem nyomtatási, sem csomagolási költség.

Könyv

Könyv

Ha Ön is úgy érzi, van mondanivalója, olyan története, amely mások számára is érdekes lehet, most belevághat a kiadásba e-book formájában. A kész könyvvel csak fel kell keresnie egy e-book kiadót, akik letölthetővé teszik könyvét. Az árat közösen határozzák meg, természetesen ez általában csak töredéke (500 forint körüli összeg) a hagyományos könyvének . Írói jutaléka akár 15-80 százalék is lehet, tehát lényegesen magasabb, mint a nyomtatok könyvek esetén.

Ha nem szeretne egy kiadó iránt sem elköteleződni, saját maga is promotálhatja e-book-ját, ebben az esetben csak az Öné a haszon. Ha pedig még mindig papír könyvről álmodik, lehet ez egy lépcsőfok annak elérésében, hiszen egy sikeres elektronikus könyvet szívesebben fogadnak a könyvkiadók is.

  
Iktatva: Munkalehetőség Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "E-book írása"

  1. Melinda szerint:

    Jo napot kivanok

    Nekem sok megkezdett regenyem van, de meg soha nem voltam annyira motivalt, hogy barmelyiket befejezzem. Talan most..

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013