0

Az internetes munka izolál?

Otthoni iroda

Otthoni iroda

Mivel az internetes munkát végzők általában otthonól, a számítógép mellől, egyedül dolgoznak, sokakban felmerül a kérdés, hogy lehet ezt a fajta munkát elmagányosodás nélkül, hosszútávon végezni. Hagyományos munkavégzés esetén a munkával töltött idő más, szintén dolgozó emberek társaságában történik. Ez az, ami gyökeresen megváltozik, ha az internetes pénzkeresés mellett döntünk.

Egyesek szerint ez inkább előny, semmint hátrány az elvégzett munka szempontjából, mivel nem kell elhúzódó kávé- és ebédszünetektől, valamint kötelezően meghallgatandó élménybeszámolóktól tartani. Akit zavarnak ezek a munkahelyi társas kapcsolatok, mert úgy érzi, jobban oda tud figyelni munkájára, ha senkivel nem kell szót váltania munkaidőben, nyugodtabban és eredményesebben fog dolgozni az interneten keresztül, otthonról.

 

Azonban a többség számára a közösség a munkavégzés szerves, elengedhetetlen része. Mivel az ember társas lény, még ha nem is valljuk be, bizony jól esik látni kollégáinkat asztaluknál szorgoskodni, és kikapcsolásként elbeszélgetni velük a mindennapok dolgairól. Aki nem jár be dolgozni, ebből kimarad, ez azonban nem feltétlenül jelent elmagányosodást, van aki nem is igényli ezeket az általában felületes kapcsolatokat.

Néhány jó tanácsot érdemes azoknak is megfogadni, akik szívesen töltik idejük nagy részét egyedül. Ha otthon dolgozik, akkor is kelljen fel idejében, és készüljön el majdnem úgy, mintha munkába menne. A reggeli rutin sokat lendíthet hangulatán és munkakedvét is meghozhatja. Tervezze meg napját, állítson fel reális célokat, hogy mit, és mennyi idő alatt szeretne megcsinálni. Iktasson be rendszeresen, bizonyos  időközönként szüneteket, a munkaidő lejárta után pedig lazítson, találkozzon ismerősökkel, barátokkal, és véletlenül se gondoljon a munkára.

  
Iktatva: Internetes munka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013