0

Alkalmi internetes munka

Internetes munkát nemcsak állandó munkaként vagy rendszeres jövedelemkiegészítőként végezhetünk, de lehetőségünk van arra is, hogy csak alkalomszerűen dolgozzunk az interneten. Ebben az esetben két választásunk marad: vagy egy olyan céget keresünk, amelynek csupán bizonyos időközönként van szüksége munkánkra, vagy pedig mindig egy-egy projektre jelentkezünk különféle cégekhez.

Az első esetben elköteleződünk egy adott cég irányában, és számítunk arra, hogy bizonyos időközönként felkeresnek bennünket, miközben ők is számítanak munkánkra, elérhetőségünkre. Az így munkát kiadó cégek általában rendelkeznek egy listával azokról a személyekről, akiket szükség esetén mozgósíthatnak. Azok, akik már bizonyították megbízhatóságukat, szerepelnek a lista elején, így ők kapnak leggyakrabban munkát. A kevésbé megbízhatóak, illetve új munkavállalók a lista végén szerepelnek. Amire vigyázni kell, hogy ha néhányszor visszautasítjuk megkeresésüket, könnyen lehet, hogy nem hívnak többet. Ezek a cégek azokat a munkavállalókat szeretik, akik rugalmasak, és gyakorlatilag állandóan készen állnak a munkára.

Ablakban laptop

Ablakban laptop

A második esetben szabadúszóként keressük az ajánlatokat, és külön-külön pályázunk rájuk árajánlatunkkal. Így nem egy cégnek, hanem többnek is dolgozhatunk akár egyszerre is, hátránya, hogy folyamatosan keresgélnünk kell a lehetőségeket, projekteket. Viszont egy idő után az elégedett megrendelők visszatérnek, továbbajánlanak ismerőseiknek és szépen lassan kialakulhat a klientúránk. Előnye, hogy mi döntjük el, mikor szeretnénk dolgozni.

Vannak bizonyos oldalak, ahol  árajánlatkérések között böngészhetünk, azonban számolni kell azzal is, hogy az árajánlat írás és részletekről való tárgyalás sok időt és energiát felemészt, így szabadúszóként ezt is bele kell kalkulálnunk árainkba. Ha ezt meg szeretnénk spórolni, és inkább csak a munkára, semmint annak menedzselésére szeretnénk koncentrálni, jobban járunk ha egyetlen cégnek dolgozunk.

 

  
Iktatva: Internetes munka Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013