0

A távmunka és az internetes munka közti különbség

Sokan úgy vélik, hogy a távmunka és az internetes otthoni munka egy és ugyanaz a fogalom, de ez nem egészen így van. Közös bennük, hogy mind az otthoni, mind a távmunka esetében különböző határidők vannak megszabva egy-egy munka elvégzésére.

Az otthoni munka nevéből adódóan otthonunkból végezhető munka, a megrendelőnek és a munkavállalónak nem szükséges egy helyen, de még csak egy városban sem lennie, sőt, nagyon gyakran előfordul, hogy nem is találkoznak az életben.

Billentyűzet

Billentyűzet

A távmunkás is otthonról dolgozik, legalábbis részben, de míg az otthoni munkás jellemzően vállalkozó, addig a távmunkás egy konkrét cégnél dolgozik. A távmunka tulajdonképpen egy olyan munkaszervezési forma, mely során a dolgozó a cég telephelyétől független helyen dolgozik. Aki így dolgozik, az nagyon gyakran csak munkaidejének egy részében van távol, a másik részében ott dolgozik a cég telephelyén. Előfordulhat, hogy a munkavállaló iskolai vagy egyéb kötelezettségei miatt nem tud mindig megjelenni a munkahelyén, ezért ha olyan munkakörben dolgozik, ami nem követeli meg a személyes jelenlétet, akkor azt az időt távmunkában dolgozza le.

Az otthonról dolgozó személynek általában magának kell keresnie a lehetőségeket vállalkozóként, addig a távmunkás egy bejelentett helyen dolgozik egy meghatározott pozícióban. A legtöbb távmunkában dolgozó személy informatikus, de az IT munkákat vállalkozóként is lehet végezni.

  
Iktatva: Távmunka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013