Cikkek a(z) Távmunka és Internetes munka kategóriából

A távmunka, ahogy neve is mutatja, azt jelenti, hogy a munkavállaló munkahelyétől távol dolgozik. A távmunka állandó, rendszeres munkát jelent, mely gyakorlatilag bárhol végezhető. Azért előnyös, mert a dolgozó megspórolja a munkába járás idejét és költségeit. A munkaadóval a dolgozó interneten keresztül tartja a kapcsolatot, és az elvégzett anyagot is elektronikus formában küldi.

Internetes távmunka előnyei

Internetes távmunka előnyei

Nagyon sokan szeretnének internetes munkát végezni, mert mondjuk az életvitelük nem engedi meg, hogy 4 vagy akár 8 órás állásuk legyen. Sajnos ma Magyarországon nem túl rózsás a helyzet a távmunkák világában, ugyanis kevés munkáltató megy bele abba, hogy a munkavállaló otthonról teljesítse a feladatát. Pedig a távmunka nem egy… Tovább: Internetes távmunka előnyei»

Távmunka informatikusoknak

Távmunka informatikusoknak

Aki informatikus, annak roppant nagy előnye, hogy néhány kivételt eltekintve, gyakorlatilag bárhol tud dolgozni. Ezáltal nincsen irodához, napi 8 órához kötve, hiszen akár otthonról is dolgozhat. Nyilvánvalóan egy informatikai munka megköveteli a rendszeres egyeztetést a főnökséggel, és általában előírás, hogy bizonyos időközönként meg kell jelenni az irodában, de ez akár… Tovább: Távmunka informatikusoknak»

Internetes távmunka: Legyen grafikus!

Internetes távmunka: Legyen grafikus!

A grafika az egyik legjobb otthonról végezhető munkalehetőség, ráadásul aki jól végzi a dolgát, az jól is tud vele keresni. A grafikusi munkát lehet vállalkozóként végezni, vagy egy cégen belül távmunkában, ugyanis nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét. Grafikusnak tanulni nem könnyű. Nagyon fontos, hogy képesek legyünk esztétikus dolgokat alkotni,… Tovább: Internetes távmunka: Legyen grafikus!»

Külföldi internetes távmunka

Külföldi internetes távmunka

A távmunkában az a jó, hogy van egy fix állása az embernek, mégis bármikor dolgozhat. Vannak, akik munkájuk egy részét végzik távmunkában, mások a munkaidejük teljes részét. Nem feltétlenül szükséges ragaszkodni ahhoz, hogy csak és kizárólag Magyarországon vállaljunk távmunkát, dolgozhatunk külföldi megrendelőkkel is. Amennyiben külföldi megrendelőkkel szeretnénk dolgozni, nagyon fontos… Tovább: Külföldi internetes távmunka»

A távmunka és az internetes munka közti különbség

A távmunka és az internetes munka közti különbség

Sokan úgy vélik, hogy a távmunka és az internetes otthoni munka egy és ugyanaz a fogalom, de ez nem egészen így van. Közös bennük, hogy mind az otthoni, mind a távmunka esetében különböző határidők vannak megszabva egy-egy munka elvégzésére. Az otthoni munka nevéből adódóan otthonunkból végezhető munka, a megrendelőnek és… Tovább: A távmunka és az internetes munka közti különbség»

Megbízható internetes munka

Megbízható internetes munka

Ha megbízható internetes munkát szeretnénk találni, résen kell lennünk és nem szabad bedőlnünk a túl jól hangzó hirdetéseknek. Sajnos sok olyan hirdetéssel találkozhatunk az interneten, melyben csalók keresik áldozataikat. Azonban ha elég szemfülesek vagyunk, észre vehetjük az árulkodó jeleket, és kis körültekintéssel minimálisra csökkenthetjük annak kockázatát, hogy kihasználják jóhiszeműségünket. A… Tovább: Megbízható internetes munka»

Közös irodabérlés – coworking

Közös irodabérlés – coworking

Azoknak, akik nem szeretnének az otthoni ingerszegény körülmények között dolgozni, viszont a kávéházat túl forgalmasnak és zajosnak tartják, a közös irodabérlés, a coworking megfelelő választás lehet. Lényege, hogy eltérő, jellemzően számítógépes munkát végzők összefognak, közösen bérelnek helyet maguknak és megosztoznak a költségeken;  vagy az egész irodát egy cég adja ki,… Tovább: Közös irodabérlés – coworking»

Neonomádság – iroda bárhol

Neonomádság – iroda bárhol

Ez az új-keletű, Amerikából származó fogalom laptop és a gyors wifi elterjedésével keletkezett. Neonomádok azok, akik távmunkában dolgoznak, azonban ezt nem otthonról teszik, hanem kávéházról kávéházba vándorolva. Bármikor helyet változtathatnak, csak összepakolják hordozható számítógépüket, jegyzeteiket, és átülnek máshova. Hogy miért jó ez? Lássuk az érveket! Először is, nem mindenki tud… Tovább: Neonomádság – iroda bárhol»

E-asszisztencia avagy távtitkárság

E-asszisztencia avagy távtitkárság

Az E-asszisztencia nagyszerű lehetőség azon cégek számára, amelyek költséghatékonysági vagy egyéb szempontból nem kívánnak irodát fenntartani. Ezek általában olyan területen tevékenykedő  kis- és középvállalkozások, ahol nem fontos a fizikai jelenlét, mivel nem fogadnak ügyfeleket, üzlettársakat irodájukban. Lehetséges, hogy nincs annyi asszisztensi feladat, ami kitöltene egy munkaidőt, és csak alkalmi segítséget… Tovább: E-asszisztencia avagy távtitkárság»

Elindult az internetes munka oldal, az online munkák híroldala

Elindult az internetes munka oldal, az online munkák híroldala

Sokan hallották vagy olvasták azt a kifejezést, hogy – internetes munka – azonban kevesen tudják, hogy miben áll valójában az online munka a gyakorlatban. Erre a kérdésre adunk választ honlapunkon. Tematikánk: Internetes munka Alkalmi munka Hétvégi munka Otthoni internetes munka Otthoni munka Távmunka Online munka Pénzkeresés Bedolgozás Diákmunka Munkalehetőség Passzív… Tovább: Elindult az internetes munka oldal, az online munkák híroldala»

Internetes munka 2013