1

Távmunka informatikusoknak

Aki informatikus, annak roppant nagy előnye, hogy néhány kivételt eltekintve, gyakorlatilag bárhol tud dolgozni. Ezáltal nincsen irodához, napi 8 órához kötve, hiszen akár otthonról is dolgozhat. Nyilvánvalóan egy informatikai munka megköveteli a rendszeres egyeztetést a főnökséggel, és általában előírás, hogy bizonyos időközönként meg kell jelenni az irodában, de ez akár heti vagy havi egy alkalom is lehet.

Távmunkában informatikusként

Távmunkában informatikusként

Vannak olyan informatikus munkák, amiket kifejezetten távmunkaként hirdetnek meg, de a munkavállaló (ha olyan pozícióban van) később a főnökséggel is megbeszélheti, hogy otthonról végezze a munkáját. Ez a távmunka nem mindig teljes munkaidős, általában csak részmunkaidő, de olyan is előfordul, hogy csak alkalmi jellegű, amikor a munkavállalónak pl. el kell intéznie valamit sürgősen.

A távmunka azt jelenti, hogy van munkaviszonyunk a cégnél. Természetesen lehetünk vállalkozók is, de akkor saját magunknak kell a munkát keresni, vagy egy cég, mint vállalkozó alkalmaz bennünket. A távmunka ugyanolyan munkaviszony, mint bármilyen más munka, csak éppen nem a helyszínen kell végezni, hanem otthonról.

Amennyiben szeretnénk informatikusként elmenni távmunkára, akkor nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak. A főnökkel mindenképpen érdemes megbeszélni, megnézni, hogy hogy reagál rá. A távmunkában való dolgozás a főnökök hiánya miatt kevésbé stresszes, viszont nem mindenki tudja magát tartani ahhoz, hogy kötetlen munkaidőben is a megfelelő teljesítményt nyújtsa.

 

  
Iktatva: Távmunka Címkék: 

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Távmunka informatikusoknak"

  1. sa szerint:

    Csak mellékállás!
    Bármilyen PHPs, Joomlás, WordPress-es munka érdekel. Egyébként ASP.NET a szakterületem, 5 év tapasztalatom van. Amihez nem értek, web design készítés, azt a grafikusokra hagyom.

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013