0

Megbízható internetes munka

Ha megbízható internetes munkát szeretnénk találni, résen kell lennünk és nem szabad bedőlnünk a túl jól hangzó hirdetéseknek. Sajnos sok olyan hirdetéssel találkozhatunk az interneten, melyben csalók keresik áldozataikat. Azonban ha elég szemfülesek vagyunk, észre vehetjük az árulkodó jeleket, és kis körültekintéssel minimálisra csökkenthetjük annak kockázatát, hogy kihasználják jóhiszeműségünket.

A legbiztosabb, ha olyan álláshirdetésekre jelentkezünk, amelyben távmunkára keresnek hosszú vagy rövid távra egy bizonyos szakmában jártas személyt. A komoly cégek ebben az esetben is alaposan megválogatják, kivel dolgoznak együtt: ugyanúgy önéletrajzot kérnek, és akár többfordulós állásinterjú alapján döntenek, mint “bejárós” munkatársaik kiválasztásánál. Nyugaton az online végezhető munkakörökben a munkáltatók szívesen alkalmaznak távmunkást, hiszen költséghatékonya megoldás (nem kell irodát biztosítani, ott hűteni-fűteni, munkába járást finanszírozni stb). Sajnos Magyarországon a legtöbb vezető még ragaszkodik ahhoz, hogy kötött munkaidőben minden alkalmazottja az irodában üljön, akkor is, ha éppen nincs vagy kevés a munka.

Billentyűzet szemüveggel

Billentyűzet szemüveggel

Amennyiben számunkra ismeretlen cégnél kezdjük el internetes karrierünket, érdemes alaposan lekáderezni az állítólagos munkáltatót, mielőtt bármiféle munkát is elvégeznénk, nehogy aztán fizetés nélkül maradjunk. Kérdezzünk rá a cég nevére, székhelyének címére, adószámára, cégjegyzék számára. A megbízhatatlan munkáltatók többsége nem is rendelkezik ilyenekkel, vagy ha mégis, biztosan nem adja ki adatait. Az adószám alapján már könnyűszerrel utána nézhetünk, hogy működő cégről van-e szó.

Természetesen a legmegbízhatóbb internetes munka ha magunknak dolgozunk, de ez már egy másik cikk témája.

 

  
Iktatva: Távmunka Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013