0

Külföldi internetes távmunka

A távmunkában az a jó, hogy van egy fix állása az embernek, mégis bármikor dolgozhat. Vannak, akik munkájuk egy részét végzik távmunkában, mások a munkaidejük teljes részét. Nem feltétlenül szükséges ragaszkodni ahhoz, hogy csak és kizárólag Magyarországon vállaljunk távmunkát, dolgozhatunk külföldi megrendelőkkel is.

Gépelés

Gépelés

Amennyiben külföldi megrendelőkkel szeretnénk dolgozni, nagyon fontos a legalább középszintű, aktív angol nyelvtudásfőként írásban, hiszen így kapjuk az instrukciókat, és nem jó, ha félreértünk valamit. Jó, ha azon a nyelven is beszélünk, amilyen céghez bedolgozunk.

Az állásinterjú valószínűleg online történik angolul vagy a cég országának anyanyelvén, így nagyon fontos megfelelően felkészülni, hogy megkaphassuk a munkát. Az online forduló után elképzelhető, hogy személyesen is meg kell jelenni a cégnél egy elbeszélgetésen, ha így alakul, akkor ez ne jelentsen akadályt. Az is előfordulhat, hogy időről időre meg kell jelenni a telephelyen, de a munkavégzés alapvetően távmunkában történik.

Legyünk mindig nagyon pontosak, merjünk kérdezni, ha valamit nem értünk. Inkább legyen egy-két levélváltással több a kelleténél, mint, hogy rossz legyen a végeredmény. Főként informatikai és grafikai munkákat lehet külföldi megrendelőknél dolgozni, hiszen nem szükséges hozzá felsőfokú vagy anyanyelvi szintű nyelvtudás. Nagyon fontos ezen a két területen a folyamatos képzés (akár iskolában, akár otthonról), mert nagyon nagy a konkurencia, akik csak egy megüresedett helyre várnak.

  
Iktatva: Távmunka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013