0

Közös irodabérlés – coworking

Azoknak, akik nem szeretnének az otthoni ingerszegény körülmények között dolgozni, viszont a kávéházat túl forgalmasnak és zajosnak tartják, a közös irodabérlés, a coworking megfelelő választás lehet. Lényege, hogy eltérő, jellemzően számítógépes munkát végzők összefognak, közösen bérelnek helyet maguknak és megosztoznak a költségeken;  vagy az egész irodát egy cég adja ki, lényegében asztalonként külön-külön.

Ez a megoldás azoknak kedvező, akik szeretnének egy állandó helyet, ahol a tárgyi feltételek is rendelkezésre állnak, úgy, mint telefon, fax, fénymásoló, gyors internet, tárgyaló, viszont nem akarnak egyedül irodát bérelni. Szakemberek szerint ez az Amerikában és Nyugat-Európában már elterjedt közös irodabérlés a gazdasági válság hatására egyre fontosabbá válik hazánkban is.

Coworking

Coworking

A tipikus coworker nem tipikus munkavállaló, kötetlen munkaidőben dolgozik, szabadúszóként vagy vállalkozóként. A közös iroda ideális lehet induló vállalkozók számára is, akik nem tudnak sokat befektetni, viszont fontos, hogy irodájuk igényesen berendezett és jól megközelíthető helyen legyen, hogy méltó környezetben fogadhassák ügyfeleiket.

Mit nyújt még a közös iroda az otthoni és a kávéházi “irodával” szemben? Ismeretségeket, épülő kapcsolatrendszert, amit később akár üzleti profittá is kovácsolhatunk. A különböző szakmákban tevékenykedő coworkerek nem akarják elhalászni egymás elől az ügyfeleket, hanem épp ellenkezőleg: már meglévő ügyfeleiknek ajánlhatják a szomszéd asztalnál ülő “munkatárs” szolgáltatásait.

 

  
Iktatva: Távmunka Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2012