0

Internetes munka keresés

Az internetes munkavégzés talán legnagyobb előnye, hogy térben bárhol végezhető, amennyiben adott néhány olyan alapfeltétel, mint például gyors internetkapcsolat, számítógép, vagy egy nyugodt sarok zavaró tényezők nélkül. További előny, hogy nincs meg a hagyományos értelemben vett főnök-beosztott viszony, azaz senki nem nézi, hogy ki mikor mit csinál, mikor ment ki szünetre, tehát az idővel bizonyos mértékig (a határidők szigorú betartása mellett) a munkavállaló gazdálkodik. Ezért az internetes munka sokak számára tűnik vonzó lehetőségnek.

Általában amint az előnyök és hátrányok mérlegelélése megtörtént, a lelkes pályázó lázasan keresgélni kezdi az online munkát hirdetőket az interneten. Beírja a kulcsszavakat a keresőbe (például “internetes munka adatrögzítés”, “internetes munka kismamáknak”, “internetes munka diákoknak” stb.) és megnézi a hozzájuk kapcsolódó weboldalak tartalmát. Sokszor sajnos teljesen feleslegesen, hiszen a valótlan munkát kínáló cégek hirdetéseit sokkal könnyebb megtalálni, mint a valós internetes munkát kínálókét.

Egér

Egér

A legfontosabb tanács azoknak, akik még a keresési fázisban vannak, az, hogy ne szegje kedvüket a sok csalók által hirdetett lehetőség, keresgéljenek tovább, mert léteznek tisztességes internetes munkát kínáló cégek is. Érdemes a nagyobb álláskereső portálokon is böngészni, ezeken az oldalakon nagyobb eséllyel találhatnak valódi  munkalehetőséget. Ne dőljenek be a gyors meggazdagodást ígérő, homályos megfogalmazású hirdetéseknek, és semmiképp ne fizessenek a regisztrációért, a munkáért vagy az azzal kapcsolatos információkért.

Ellenőrizzék a munkát kínáló céget, mielőtt kapcsolatba lépnek vele, ehhez nagy segítséget nyújt az internetes munka fórumok böngészése. Semmiféle személyi adatot ne adjanak ki, a munkaszerződést pedig gondosan olvassák át. Talán ha mindenki körültekintően keresi az internetes munkalehetőséget, a csalók hoppon maradnak, és előbb-utóbb visszavonulnak.

  
Iktatva: Online munka Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013