0

Internetes munka befizetés nélkül

Sajnos még mindig terjednek azok az álláshirdetések, amelyekben az áll, hogy ha befizetünk x összeget egy adott bankszámlaszámra, akkor az illető majd próbacsomagot küld, vagy elárulja a munka részleteit. Magyarországon tilos munkaközvetítésért és munkáért pénzt kérni! Úgy látszik, ezt még mindig nem tudja mindenki, mert nagyon sokan beleesnek ebbe a csapdába.

Internetes munka

Internetes munka

Az álláshirdetésben sehol nem szerepel az, hogy pénzért tájékoztatják az embert, csak a válaszlevél végén írják, hogy néhány száz forintért tájékoztatnak, vagy, hogy ennyiért elküldenek egy próbacsomagot. A kért összeg alacsony, az elkeseredett álláskereső pedig kifizeti az összeget, ám végül semmit nem kap a pénzéért. Néhány száz forintért pedig az emberek nem szoktak feljelentést tenni. Ám ha belegondolunk, hogy naponta hányan fizethetnek neki, akkor az már komoly összeget is kitehet.

Jegyezzük meg egy életre, hogy csak olyan munkát vállaljunk, ahol nem kell befizetni kezdetnek semmit. Ha a munkáltató nem tudja vállalni egy néhány száz forintos tájékoztató csomag elküldését, akkor nem árt, ha gyanakodunk, hogy miből fogja a fizetésünket fizetni. Ha pénzt kérnek valamiért előre, kérjük meg, hogy vonják le az első fizetésből.

Általában erre nem hajlandóak ezek a magánszemélyek, mert valós munka nincs, csak a pénzre utaznak. Szinte mindig ingyenes e-mail címről írnak, és soha nem szerepel se cégnév a válaszlevélben, se pontos információ a munkáról.

  
Iktatva: Internetes munka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013