1

Ha nem jön az ihlet a cikkíráshoz

A cikkíráshoz elengedhetetlen a kreativitás, az egyéni látásmód. Azonban ez még nem elég, mert bizony néha a legjobbakkal is előfordul, hogy nem jön a hőn áhított ihlet. Mit lehet tenni akkor, ha a hófehér monitoron ott villog a kurzor, ujjunk pedig nem tudja eldönteni, melyik betű lenyomásával kezdje? Álljon itt néhány ölet, ami segíthet ezekben a nehéz, végtelennek tűnő pillanatokban.

Kutakodjunk egy kicsit az interneten! Nézzük meg, miről írnak mások a hasonló témájú honlapokon, blogokban, hátha eszünkbe jut valami. Ez azonban kétélű fegyver, ugyanis könnyen elterelődhet figyelmünk, és ha nem vagyunk elég tudatosak, azon kapjuk magunkat, hogy már rég olyan fórumokat böngészünk, amelyeknek semmi köze leendő cikkünkhöz.

Ihlet

Ihlet

Nézzünk meg egy filmet, bármit, amihez kedvünk van (persze csak ha nem közeleg vészesen a határidő), garantáltan sok használható ötlettel gazdagodunk majd. Ha ennyi időnk nincsen, mozduljunk ki otthonról, és járjunk nyitott szemmel, figyeljünk meg mindent és mindenkit (belvárosiak előnyben).

Beszélgessünk egy jót! Egy kellemes bor mellett, barátokkal eltöltött este alatt biztosan rengeteg téma szóba kerül, amit otthon továbbgondolhatunk, és már meg is született a remek írás. Ha sürgősen kell az ötlet, egy telefonbeszélgetés is sokat segíthet. A lényeg az, hogy ha kifogytunk a gondolatokból, keressünk olyan ingereket, amelyek felfrissítik agyunkat és feltöltenek energiával. Ezek az élmények adják a gondolatok lendületét, amitől cikkünk lendületes és mások számára is érdekes lesz.

 

 

  
Iktatva: Cikkírás Címkék: 

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Ha nem jön az ihlet a cikkíráshoz"

  1. Bergerné Riegler Julianna szerint:

    Szeretnék cikkiróként dolgozni! Már volt hasonló netes munkám,de sajnos azóta sem találok!

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2012