0

A megfelelő otthoni iroda kialakítása

Azok számára, akik otthon dolgoznak, fontos, hogy legyen a lakásban legalább egy kis sarok, amit irodának nevezhetnek ki. Nem túl jó megoldás (bár sokszor helyhiány miatt nincs más választás), ha a konyhaasztalnál dolgozva minden egyes étkezésnél el kell pakolnunk “irodánkat”. Azoknak, akik napi több órát dolgoznak otthon, fontos a kényelem is, ha még eddig nem tette, ruházzon be egy irodai székre, higgye el, háta meghálálja majd.

A dolgozó részt célszerű úgy kialakítani, hogy természetes fényt kapjon, és lehetőleg csendes helyen legyen. Ügyeljünk arra, hogy elegendő, praktikus tároló legyen a dokumentumoknak, és mindennek meg legyen a helye. Tartsuk észben, hogy mit hol találunk, így nem kell vaskos papírhalmazokat átnézni ha keresünk valamit. Ha munkánkhoz szükséges, legyen kéznél a telefon, ha nem, inkább tegyük el messzire, és lehetőleg halkítsuk is le, amíg dolgozunk.

Otthoni iroda

Otthoni iroda

A dekoráció legyen egyszerű, feltűnésmentes, ne tegyünk ki semmi olyan tárgyat, ami elvonhatja a figyelmünket. Érdemes minden este gyorsan rendet rakni, hiszen a káosz zavaró lehet. Lehetőleg legyen egy óra, amire rálátunk, hogy ellenőrizni tudjuk az időt.

Akiknek ügyfeleket is kell fogadnia az otthoni irodában, ezt semmiképpen sem a családi nappaliban tegye, mert ez nagyon nem professzionális benyomást kelt. Ha kevés a tér, inkább semleges helyen, például egy kávézóban beszéljen meg találkozót.

  
Iktatva: Otthoni munka Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2012