0

Önéletrajz írás

Mivel manapság óriási a verseny a munkaerőpiacon, a munkaadóknak rengeteg beérkezett anyag közül kell kiválasztaniuk azokat a pályázókat, akikkel személyesen is elbeszélgetnek. Ezért nagyon fontos a jó, figyelemfelkeltő önéletrajz, hiszen ez az úgynevezett “első benyomás”, ami alapján először megítélik a jelentkezőt. Ha az önéletrajz nem megfelelő, hiába a sok éves tapasztalat és rátermettség, lehetőséget sem adnak az állásinterjúra.

Ezt elkerülendő a legfelkészültebb munkavállalók nem veszik félvállról az önéletrajzírást, rászánják az időt (és némi pénzt), hogy szakértői segítséget kérjenek, és akár a konkrét megpályázott pozícióhoz igazítsák az önéletrajzot. Ezzel javítják esélyeiket, hiszen egy hivatásos önéletrajzíró pontosan ismeri a toborzók gondolkodásmódját, tudja, milyen információkat és kulcsszavakat keresnek.

Önéletrajz írás

Önéletrajz írás

Ha kedvet érez az önéletrajzíráshoz és szeret tanácsot  adni, emberekkel foglalkozni, Ön is nyújthat önéletrajz írási szolgáltatást. Ehhez természetesen alaposan ki kell okítania magát a témából, járjon el először ilyen jellegű előadásokra, esetleg tanfolyamra, kutakodjon az interneten, fórumozzon! Mikor már úgy érzi, sokat tud az önéletrajzokról, és segítsége hasznos lehet, kezdje el a vállalkozást. Otthonról is végezheti ezt a munkát, ügyfeleivel e-mailben, telefonon, és egy-egy személyes találkozó beiktatásával egyeztethet.

Az első ügyfelek megszerzése nem könnyű feladat, azonban ha minőségi szolgáltatást nyújt, egyre többen és többen fordulnak majd Önhöz. Érdemes az interneten aktívan hirdetni, honlapot készíteni, blogolni, ingyenes tanácsokat adni hírlevél formájában, ezzel növelve a követők számát, hiszen valószínűleg egyszer ők is álláskeresők lesznek, és akkor Önhöz fordulnak majd.

  
Iktatva: Munkalehetőség Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Internetes munka 2013